Flysimulatorer – et nivå opp fra golfbanen

Det finnes spill som simulerer praktisk talt alt, fra de klassiske temaene som sport helt til svært nisjepregede temaer som for eksempel å kjøre buss eller traktor. For deg som kanskje allerede har spilt litt golfsimulator, kan det være spennende å prøve noen av de andre kategoriene av simulatorer.

Flysimulatorer – ubegrensede muligheter for realisme

Flysimulator er en spillkategori med lang historie, og med en svært engasjert og dedikert gruppe tilhengere. Det går ikke an å legge skjul på at en stor andel av de som spiller flysimulator i tillegg er svært interessert i luftfart generelt. For noen er målet med å bruke en flysimulator å virkelig oppleve tilnærmet 100 % realisme. Det betyr både at selve spillet skal gjengi fly og omgivelser på en naturtro måte, men det er i tillegg mange som bruker svært avanserte og kostbare kontrollsystemer.

Det kan kanskje høres kjedelig ut å spille, eller følge via live streaming, en hel flytur fra avgang til ankomst. Det er mange engasjerte brukere av flysimulatorer som gjerne gir seg ut på flyturer som er både fem og ti timer lange.

Utviklingen videre

Microsoft Flight Simulator er en dominerende flysimulator på markedet, som i tillegg har en lang historie som strekker seg helt tilbake til 1982. For mange entusiaster er Microsoft Flight Simulator det foretrukne valget, og serien oppdateres jevnlig med nye og oppdaterte versjoner.

I dag er det mulig å hente detaljert kartinformasjon fra hele verden inn i systemer som Microsoft Flight Simulator, som sammen med kraftige grafikkort og avanserte modeller for vær, kan levere en svært realistisk opplevelse.

Det er kanskje noen som spør seg hvorfor virtuell virkelighet ikke har en større rolle innenfor verden av flysimulatorer, men per i dag skyldes det sannsynligvis i stor grad at det er vanskelig å gjengi styrsystemene på en realistisk måte i en virtuell verden.