Hvilke slag er de viktigste å lære seg i golf?

Golf er en sport som krever profesjonell trening fra man er veldig liten. Man må terpe på en rekke teknikker og slag for å kunne komme gjennom en bane under par, noe som ofte betyr under 70 slag på en 18-hulls bane og 40 slag på en 9-hulls bane.

En golf-bane kan være mange hundre meter lang, og sno seg i et utfordrende landskap med bunkers, sanddyner, vannhull og tett skog. Hvordan skal du som amatør komme deg gjennom banen på best mulig måte?

Fairway

De lange slagene er kanskje de som er mest spektakulære. Enten må man rope Fore alt man kan når ballen skjener ut i feil retning, eller så går ballen i en perfekt bue for den langer på green. Man regner med at det tar flere år å lære seg et presist lang med et jern av driver som får ballen i en kurvet bane i luften.

I Golf-simulatorer kan man vurdere og analysere slag man gjør og sammenligne dem med de perfekte slagene. Hva gjorde man feil og hvordan kan man rette på det. Spennende og nyttige triks som simulatoren hjelper med.

Rough

Ofte havner ballen i roughen. Dette er et område med høyt gress, utfordrende hinder som vannhull, elver, sanddyner og liknende. Man må ofte slå noen rednings-slag før man kan slå videre mot hullet. Mestrer man ikke dette kan man få både dobbel bogey og mer til.

Putter

Det er nå det gjelder. Man står på green og ballen skal rulle langs bakken. Man må være 100% treffsikker slik at ballen går i hullet på ett slag. Lar det seg gjøre enkelt, eller er det dette som et golfens viktigste slag. Det er jo dette siste slaget som avgjør scoren. Dessuten er presset enormt når man spiller mot konkurrenter. Er man en som lukker spillet, eller går man runde på runde rundt hullet uten å få ballen ned?